Før du går berserk i polhylla, grunn litt over dette: hvordan pleier situasjonen være idet ploppet fra flaskekorken lyder? Hvis den vanligste settingen er ute i sprengkulda eller regnet, med en tenne-raketter-sigar i venstrehanda og et champagneglass i den andre? Da foreslår jeg at du driter i edle dråper, og kjøper noe skummende fruktsaft i steden. Under slike forhold vil det smake helt likt. Men hvis nyttårsskålen tas inne, ved bordet før et nydelig måltid. Da er tiden perfekt til å hente frem et kvalitetsprodukt fra nordøstre Frankrike.
Ekte vare
Spansk fest
Er nyttårsbordet dekket med tapas, eller lommeboka ribbet etter julefråtsingen, kan det være en ide å se mot Spania. Deres musserende Cava er laget etter samme prinsipp som champagne, og i f.eks. Massana Noya Brut Nature Ecologica 2005 finner du noe av de samme innslagene av nøtter og brød i duften, som i de store franske fetterne. Men til halve prisen - ikke forvent mirakler.
Når boblene er viktigst
Hvis det eneste viktige er at korken smeller og innholdet spruter, og det lille i glasset bruser? Prøv cavaen Castellblanch Brut til 79,90. Varme får forresten vinen til å boble og sprute eksta mye...
Godt Nyttår!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar